Як і будь-який інший якісний і елітний напій, коньяк має довгу та яскраву історію походження. Він з’явився в середині XVII століття у Франції, ставши несподіваним відкриттям для виноробів. Із абсолютно практичною метою, щоб скоротити кількість вина для експорту, французькі виноторговці зменшили його об’єм шляхом перегонки, отримавши при цьому чистий коньячный спирт, що за своїми смаковими якостями перевершив всі їхні очікування, перетворившись на рідину з тонким дубовим ароматом. У подальшому напій набув популярності при дворі Людовика XIV. Його розбавляли водою та вживали невеликими порціями. Батьківщину коньяку – Францію – вважають визнаним лідером за виробництвом цього елітного напою, а церемонія його вживання перетворилась на справжнє мистецтво.
Благородне походження